9 Nisan 2020 Perşembe

Ölümsüzlüğü unutmadık


Her geçen gün sağlık bakanın twitterda paylaşım yapmasıyla biraz daha kaygılanıyoruz, birde evde olmak insanı çaresiz gibi hissettiriyor. Karamsar olan bir kesim dünyanın sonunun geldiğini, kıyametin kopacağını vb. bir ton safsata yapıyor. Kaygımız saçma haberlerle orantılı gitmemeli, kendimizi her zamankinden daha fazla güçlü hissetmeliyiz.
Size bu gün bu kaygıdan nasıl kurtulursunuz biraz tavsiye vereceğim 


1-sürekli korona ile ilgili haberler okumayın


Artık her yerde bu tür haberler karşımıza çıkıyor, sosyal medya bütün bilgi karmaşasıyla paylaşımlara devam ediyor. Siz sadece bakanlıktan gelen bilgilere bakın ve günden ikiden fazla korona ile ilgili araştırma yapmayın.

2-komplo teorileri, kehanet yazarları ve karamsar olan herkesten uzak durun




Herkes kendince bir şey biliyor, bu virüsün bir oyun ve ya bir kehanet bir ton fikir. Bunların hiçbirine kulak asmayın. Bazıları buna bu tür yaklaşımlarla yaklaşıp tedbiri elinden bırakıyor. Bu kehanette olsa, uzaylılarda yapsa, Çinlilerde yapsa sonuç değişmiyor, gerçek olan tek şey böyle bir virüsün var olduğu. Biz yine de bu haberlerden uzak duralım.

3-salgın ile ilgili film, dizi ve kitap okumak


Piyasada çok fazla salgın konulu yapıt var, bunlara kötü demiyorum ama zamanlama gayet kötü. Bu tür filmlerden uzak durun. Daha çok sizi bu sorunlardan uzak tutacak komedi türü şeyler izleyin. Ben bu aralar arkadaşım hoş geldin izliyorum, size de tavsiye ederim.

4-ölümsüzlüğümüzü kaybetmedik.


Bu virüs gelmeden önce sanki ölümsüzdük ve hiçbir zaman ölmeyecekdik. Bir yandan doğru aslında. Bu virüs gelmeden önce ölüm yokmuş gibi yaşıyorduk, ama şimdi bu dünyanın kalıcı olmadığını anlamış olduk. Dünyada; trafik kazası, kronik hastalık, açlık, savaş ve daha birçok sebepten dolayı insanlar ölüyor. Ölüm her zaman vardı, ama biz onu unutmuştuk. Siz tedbirinizi alın, olan olur zaten.

5-geleceğe bir liste yapın


Ölümü hatırlamışken, virüs geçtikten sonra yapılacaklar listesi yapın. Bu hem sizi motive edecek, hem de karamsarlıktan bir nebze olsa da kurtaracak. Bu olay bize bir ders olmalı ve ölümsüz olmadığımızı hatırlamalıyız. Yapmak istediklerimize odaklanmalıyız.

6-fırsatınız varken ailenizle zaman geçirin


İşler, okul ve bir sebepten dolayı ailemize yabancılaşıyoruz. İmkanınız varken onlarla vakit geçir.
Kendinize iyi bakın, sağlıklı kalın sağlıklı yaşayın. Kendiniz olun, kendinize değer verin.

2 yorum:
Yorum yap Comments
  1. Hobilere vakit ayırmak,resim,müzik gibi alanlarla da ilgilenmek iyi gelir...

    YanıtlaSil
  2. çok doğru, yorumunuz için teşekkürler

    YanıtlaSil

Etiketler