7 Nisan 2020 Salı

Hayatınızda ki en değerli şey nedir?


Hayatınızda ki en önemli olan şey nedir?


Bunu her ne olarak düşünseniz de size şunu söyleyeyim, sağlık. Hayatta bir şeyleri kaybedersiniz belki onun da telafisi olmaz ama sağlığınızı kaybettiğiniz zaman, bazen geri kazanması çok zor oluyor. Bir yerinizde bir sıkıntı olduğunda başka bir muhabbete odaklanmanız çok zor oluyor. Bu sağlık ruhsal ve beden için tabi, ikisini de önemsememiz gerekiyor. Bazen iş hayatı, bazen arkadaşlık hayatı sağlıktan vazgeçiyoruz. Belki bazı insanlara gereğinden fazla değer veriyoruz ve bize yük olarak bunlar geri dönüyor.

Dünya öyle bir yere döndü ki, senden sürekli bir şeyler yapmanı, başarmanı ve kazanmanı istiyor. Bu olaylar olurken kendinden vazgeçiyorsun. Bu olaylar olmadan; dünya bir makineye dönüşmeden önce insanlar neler yapıyordu? Doğ, yaşa ve öl. Emin olun en önemli şey sağlık. Bencil olun bazı konularda, çünkü kendinizden ödün verdiğiniz de belki görünen de bir zarar yoktur ama bu yavaş yavaş sizin psikolojinizi etkiliyor.

Bazı sağlık kayıplarının geri dönüşleri olmuyor maalesef, iş işten geçtikten sonra ağlamakta fayda etmiyor. Kaç yaşında olduğunuz önemli değil, zararın neresinden dönerseniz dönün kar.
Sağlıksız olmak size her hangi bir şey kazandırmaz. Bunu söyleme sebebim, alkol ve sigara sanki size iyi geliyor bir şeyleri yoluna koyuyor gibi geliyor ama sizi daha kötü bir hale getiriyor. Sizi sinema öyle etkiliyor ki, bunları içtiğinde biraz daha kendinize olan güveniniz artıyor ve ya havalı hissediyorsunuz. Ama bunları yaptığınızda kendinize olan saygınızı yitirmişsiniz demektir.
Kendinize değer verin, kendinize acımayı bırakın. Ben şundan dolayı içiyorum, sen nereden bilirsin, bu olmadan ne yaparım. Herkesin kendine göre sorunları var sadece sizin değil, onu bırakırsanız ne olur bilmem ama bırakmazsanız ne olacağını onkoloji bölümlerine bakarak görebilirsiniz.
Kendinize ve sevdiklerinize değer veriyorsanız sağlığınıza dikkat edin. Ve bu virüs geçene kadar lütfen eviniz de kalın. Bu günler sonsuza kadar böyle sürmeyecek, ama cehalet için bir şey diyemem J
Nerden başlamalı, bu gün bunu anlatan bir yazı yükleyeceğim. Kendiniz olun ve sağlıklı kalın.

2 yorum:
Yorum yap Comments
  1. Haklısın, sağlık elimizde bulunan en kıymetlı değer. Bize verilen bu değerin önemini kavramalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Güzel yazi olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil

Etiketler