4 Nisan 2020 Cumartesi

evde vakit geçirmek için 5 tavsiye


Virüs sebebiyle evlerimizde karantina altındayız (tabi bazıları hiçbir kimseyi umursamadan hala dışarı da. Tabi işi olup da çıkanlara bir şey demiyorum ama boş yere dışarı çıkan insancıklar var).
Şimdi evde neler yapabiliriz zamanı neler ile verimli geçirebiliriz bununla ilgili tavsiyeler vereceğim sizlere.
Evde vakit geçirmek için 5 tavsiye

Dil öğrenmek
Artık günümüz de dil öğrenmek çok basitleşti, evde oturup da artık bir dil öğrenebilirsiniz. Bunun için birden fazla ders videosu ve kitabı var. İşimize çok fazla yarayacak dil zamanımızı verimli geçirmek için çok iyi bir fırsat diyebilirim.



Yazar olmak
Bu olayları sizin gözünüzden görmek isteyen insanlar olacaktır. Bu zaman zarfında neler yaşadınız olaylara nasıl bir gözle baktığınız bazıları için önemli olabilir. Evinizde otururken kitap yazmaya başlayabilir ve kendi kitabınızı yazabilirsiniz. Ve ya bu Blok üzerinden de fikirlerinizi, görüşlerinizi ve gözlemlerinizi paylaşabilirsiniz. Kim bilir belki çok iyi bir yazar olacaksınız.


Kişisel gelişim
Bu zaman kişisel gelişim için büyük bir fırsat aslında. Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Bunu yapmanın birçok yolu var. İlk madde de bahsettiğim dil öğrenme kişisel gelişim için önemli bir yeri kapsıyor. yazılım dili, tasarım, site oluşturmak vb. yatırımlar ilerde işinize yarayabilir. İnternette oturup artık bir konuda gelişmek çok zor değil. Bununla ilgili birçok kanal, uygulama ve site var. Ben şuan dil öğrenmeye çalışıyorum. Önceden aldığım bir kaynak kitap ve youtube üzerinden izlediğim bir kanal ile bu işi yapmaya çalışıyorum
.
Kitap Film Dizi Belgesel
Bu dört arkadaş ile hem vakit geçirebilir hem de kendinizi geliştirebilirsiniz(tabi izlediğiniz ve okuduğunuz şeylere bağlı olarak) ilerde kendi listemi sizinle paylaşacağım. Filmler, diziler, kitaplar ve belgeseller bize çok farklı kültürleri, düşünceleri ve görüşleri bize öğretirler. Kitap okumak beyin gelişimi açısından çok önemlidir. Filmler, diziler ve belgeseller bize tarihten de bahseder, günümüz olaylarından da. Bu zaman da tabi konusu salgın olanları izlememenizi tavsiye ederim.


Kendinizle tanışma fırsatı
İnsan günümüz koşullarından dolayı kendisinden vazgeçip farklı bir insana dönüşebiliyor. Özellikle sosyal medya bizi çok faklı hallere getirebiliyor. Bu durumda durup, ben kimim acaba? Diye kendimize sormalıyız. Nelerden hoşlanırız? Nasıl biriyiz? En huzurlu olduğumuz yer neresi? Gibi sorularla kendimizle tanışmalı bu son zamanın bize çizdiği senaryonun tiratlarını gözden geçirmeli ve yeni bir senaryo yazmalıyız. Yoksa film bittiğin de izlediğinize pişman olabilirsiniz.  




4 yorum:
Yorum yap Comments
  1. Karantina günleri kendimizi geliştirmek için harika bir fırsat. Tam nasıl yapacağım derken karşıma bu yazı çıktı. Harika olmuş ve güzel noktalara değinilmiş. Tavsiyeleriniz için teşekkürler hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Salgın filmleri izlemek insanı daha da endişelendirebilir. En iyisi şimdilik uzak durmak bu tür filmlerden.

    YanıtlaSil
  3. aynen yazımda bende bu konuya değindim, insan bu zamanlarda biraz uzak durmalı. yorumunuz içinde teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Etiketler