6 Nisan 2020 Pazartesi

Kendini bul ve kendin ol


Çocukluğumuzda alamadığımız ve ya fazla aldığımız ilgi ve ya her hangi bir sebepten dolayı kendimizden vazgeçiyoruz.



Bazen olmamamız gereken bir yerde sırf kendimizi kabul ettirmek için bulunuyoruz. Sevmediğimiz müzikleri, kitapları ve fikirleri sırf başkalarına kendimizi beğendirmek için yapıyoruz. Sosyal medya artık maskeli bir balo haline döndü ve bu baloya maske takmayanı almıyorlar gibi. İnsanların akımlarına isteklerine yetişmek için kendimizden vazgeçiyoruz, bir iki dakika içimizden gelen seslere kulak asmak bizi bazen rahatsız ediyor. Hayatımız artık bir komuta sistemine bağlı olarak devam ediyor, kim için? İnsanlar. Bazen sadece durup kendimizi dinlememiz gerekiyor. İçimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız bazen. Biliyorum bu genellikle çok zor oluyor, insanlar sana ne der diye kaygılanıyorsun. Seni kendin gibi kabul etmeyen insanları sende kabul etme. Bazen kendimizi geliştirdiğimizi düşünürünüz ama iyice baktığımızda kendini geliştirmiş başka bir insanın yansıması haline gelmişiz.

Kendin olamaya nasıl başlarsın? Bir şeyi zorunlu olmasan da yapar mıydın? Olduğun yerde gerçekten rahat mısın? Bu sorular aslında basit cevaplarla yanıtlanabilir; tabi ki. Ama bazen öyle oluyor ki kendimizi bile kandırıyoruz. Bu yüzden azalıyor kendimizi dinlediğim zamanlar. Bir müzik, film, kitap ve herhangi bir şeyler kendimi oyalıyoruz. Bu kadar yazıyı yazarken benimde kaçtığım yüzleşmeler oluyor, belki bende kendimi kandırıyorum. Ama ilk fırsatta kendimizi dinlemeye başlamalıyız, kimliğimizi sade bir şekil de tespit etmeliyiz. İnsanlar olmasa nasıl biriyim. Bu karantina günlerinde ben bunu yapmaya başladım. Siz de bunu yapabilirsiniz. Evde bolca vakit var, ilk başta canınız çok sıkılsa da devam edin, ne de olsa çoğu buluş can sıkıntısından sonra ortaya çıkıyor. Hem kendinizi keşfeder, hem de yeni bir fikir ortaya atabilirsiniz. Ayağımızı topraktan çeker, gökyüzünden gözümüzü her ayırdığımız da, doğamızdan uzaklaşırız. Ayağımızı toprağa basıp, gökyüzünü izlemeye başlamalıyız.
Deneyip yanıl, başkalarının tavsiyelerini de dinle ama kendinde ortaya bir şeyler at. Bilgiler kendi başlarına hiçbir işe yaramaz, onu deneyip tecrübe etmeliyiz. Ne olursa olsun kendini bul ve kendin ol. Hayat bazen kendini bulmak için çok kısa olabiliyor

2 yorum:
Yorum yap Comments

Etiketler