10 Nisan 2020 Cuma

Evde kalma yasağı, sokağa çıkma yasağı


Daha yani evde kalma yasağı geldi.

Sokağa çıkma yasağı geldikten hemen sonra insanlar sokağa döküldü, neden?
İnsanlar bu yasağın diğer yasaklar gibi uzatılacağını düşündü ve gıda sorunu çekeceklerini düşündü. Bazıları insanların gereğinden fazla alışveriş yapıp gıda kalmayacağını düşünüp sokağa atladı. Yerinde bir karar mıydı orasını bilemem ama önemli olan, kaç gündür karantinada olan halk birden sokağa döküldü ve o kadar evde kalma süreci hiçbir işe yaramadı. Bu marketlere akın etme olayı vaka sayılarını daha fazla artıracak, inşallah haklı çıkmam.
Burada en büyük problem panik yapmak, evet önlem almalıyız ama bu bir sokağa çıkma yasağı. Birden sokağa çıkmak yerine yarın gelecek haberi beklemek daha mantıklı. Yaşlılara yapılan yardım gibi evlere de illa yardım yapılacaktır. Bu olay oldu bari eve gelirken dikkat edelim. Bizi virüs öldürmeyecek cahillik öldürecek.
Bu arada bu yasağın birden değil de, önceden uyarılıp yapılması daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bence bu noktadan sonra güvenlik biraz daha artmalı, bu tür olaylar insanların mantık olgularını elinden alabilir ve aşırı alışveriş yerini yağmalar alabilir.

Sokağa çıkma yasağı

Kaç gün sürecek bilmem ama kendimizi en kötü senaryoya hazır tutmalıyız. Bir yandan da umudumuzu kaybetmeden bu işi yapmalıyız. Bu kriz de geçecek, kaç kişi ile gider bilmem ama geçecek. Önemli olan dikkat etmeliyiz. Bu saatten sonrada yasağa uymayanlar olacak, siz bütün kurallara dikkat edin ve uyun. Uymayan biri olduğu zaman sessiz kalmayıp hemen ihbar edin. Çünkü bu saatten sonra kurallara uymamak vatana ihanet gibidir. Olayı sadece bireysel olarak da görmeyin, her depremin sonrası da var. Yarınların için evde kal.
Bu gece biraz zor uyku tutabilir ama ipleri salmayalım. Devletimiz elinden gelen her şeyi yapıyor, sağlık çalışanları sürekli bizim için koşturuyorlar. Onlara canı gönülden tebrik ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Sosyal medya şu an kan kusuyordur biliyorum ama hiç oralı olmadan bir film açıp izleyip uyuyacağım. Yarın ola hayır ola. Bu arada izleme isterseniz film adı : forrest gump

Hiç yorum yok:
Yorum yap Comments

Etiketler